Розробка WORLD4UA.ONLINE за допомогою StackOS

Проект WORLD4UA.ONLINE – це інтерактивна мапа, яка містить всю необхідну інформацію про умови виїзду та проживання за кордон для людей, які були змушені покинути Україну. world4ua.online
Повномасштабне вторгнення в Україну змушує багатьох українців залишати свої домівки, місця проживання та переїжджати в інші міста і навіть країни. Основною причиною масового переселення громадян з України стало бажання зберегти своє здоров’я та життя, а також своїх рідних. Тому, рятуючись від бойових дій, вони набули нового статусу і стали мігрантами.

Інтенсифікація міграційних процесів призводить до вирішення низки проблем. Одна з них полягає в тому, що, коли люди виїжджають за кордон, людям досить складно знайти всю інформацію про своє нове місце розташування, і через це стоїть завдання створити універсальний інструмент, яким зможе скористатися кожен.

Ідея проекту полягала в тому, щоб зосередити всю необхідну інформацію на одному ресурсі. Адже в такий непростий час дуже важко зосередитися і зануритися в інформаційний простір у пошуках чогось дійсно корисного.

Команда розробників – ентузіастів та студентів кафедри інформаційних технологій та програмної інженерії під керівництвом завідувача кафедри – на кожному кроці розробки приймала лише такі рішення, які дозволять якнайшвидше запустити проект.

Робота була непростою, адже розробники вже мали досвід розробки програмного забезпечення такого функціоналу, а от реалізації реального проекту – ні. Тож шлях розвитку проекту для команди виявився найскладнішим, але результат того вартував.

Особливістю цього проекту є швидкість і безкоштовність його реалізації, адже його основною метою була допомога власним співвітчизникам.

Спочатку ми оцінили як Cloud, так і кілька постачальників DeCloud, деякі з них надавали майже безкоштовні ресурси. У результаті тестування були виявлені суттєві недоліки – деякі потребували значної оплати за сертифікат SSL, тривалий час завантаження сайту, відсутність адекватної політики для контратак, складність використання та керування. Після всіх цих знань про альтернативи, StackOS був явним переможцем, і ми вирішили використовувати StackOS.

Чому ми обрали StackOS? stackos
Спочатку наша ідея полягала в тому, щоб зробити наш сайт на нових технологіях у Web3.0, тому творець ідеї – Максим Стоцький вирішив використовувати StackOS. Вони дозволяють децентралізоване розгортання і надають нам безперебійний, надійний і безпечний механізм розгортання.

Ми проаналізували багато традиційних хмарних сервісів, навіть з України. Так, вони пропонують таку ж ціну, як StackOS, але нам потрібно багато ресурсів DevOps, щоб їх використовувати. З StackOS це набагато дешевше, ніж розгортання на традиційних хмарних сервісах + не потрібна велика команда DevOps для керування розгортанням і продуктивністю. І, звичайно, наше розгортання було дуже простим, тому що ми помістили нашу програму в контейнер за 5 хвилин, а потім зосередилися лише на покращенні нашого сайту. Порівнюючи StackOS з альтернативними рішеннями DeCloud, його простота використання та швидкий час запуску зробили наше рішення дуже легким.

Необхідно було знайти платформу для розгортання, яка б відповідала основним вимогам: надійність, швидкість, мінімальна ціна, швидкість розгортання та зміни елементів сайту. Побоювання команди стосувалися останнього. Завдяки добре описаним посібникам і цілодобовій підтримці команди StackOS виявилося, що процес розгортання зайняв мінімум часу. Завдяки використанню зображень докерів елементи сайту можна замінити в один клік. Ми маємо оптимальний час завантаження сайту при використанні мінімальних параметрів конфігурації (а отже, і мінімальної вартості). Наразі ми фіксуємо ефективну відсіч атак, постійне навантаження на сайт реальними користувачами та збільшення кількості унікальних подій. І все це було оброблено StackOS дуже елегантно. Це зробило це досить легким з нашого боку.

На закінчення:

На сьогодні Україну покинуло понад 6 мільйонів людей. Хтось пішов до своїх знайомих і родичів, а хтось опинився на порозі невідомої країни та незнайомих людей. Тому використання цієї інтерактивної карти дозволяє мінімізувати негативні наслідки міграції населення України, а також пом’якшити вплив загроз і небезпек на майбутнє. Прагнучи служити людям, які потребують допомоги, ми раді знайти такого партнера, як StackOS, який дозволить нам зробити такий вплив.
Top